Vår erfarenhet ger trygghet!

Vår erfarenhet ger trygghet!

Vår erfarenhet ger trygghet!

Vår erfarenhet ger trygghet!

Vår erfarenhet ger trygghet!

Vår erfarenhet ger trygghet!

 

Gå till Press-sidan ->

Transfusionsmedicin på "Akkis" stärker labbet med två nya chockfrysar från B Medical Systems

Akademiska sjukhuset i Uppsala och labbet för klinisk immunologi och transfusionsmedicin arbetar med medicinsk kompetens inför blodtransfusioner, cellterapi och förberedelser inför organtransplantationer.

Snabbfrysarna som är beställda till enheten för transfusionsmedicin är speciellt utvecklade för att frysa ned plasma till en kärntemperatur på under -30 grader, på mindre än 30 minuter. Frysarna har benämning CSF61 och kommer från B Medical Systems, som ingår i Hettech basutbud av leverantörer. Frysarna levereras med installation och tillhörande serviceavtal; Hettech Support. 

 


 

Fler regioner beställer och installerar Autoplak för mikrobiologisk information.

Vi tar helg med den goda nyheten att ytterligare en region installerar Autoplak för mikrobiologisk information. Det är centrallasarettet i Karlstad i Region Värmland som har beställt två stycken Autoplakmaskiner och maskinerna levereras som vanligt inklusive installation och med tillhörande serviceavtal; Hettech Support. Tidigare har bl a Uppsala och Norrbotten beställt och installerat Beckman Coulter Diagnostics apparater som stryker ut odlingsplattor genom automatiserade utstryk.

 

Autoplak

 


 

Hermle har ett stort utbud av kvalitetsprodukter, som vi marknadsför just nu. 

Vi gillar Hermles produkter för deras kraftfulla och kompakta egenskaper. I utbudet finns både bänk- och laboratoriercentrifuger för universella och även mer specifika behov. I produktkatalogen kan du läsa mer om hela utbudet och även ladda ner broschyren. Du hittar katalogen här http://hettech.se/images/Hermle_Gesamtkatalog_EN.pdf

 

 


 

Lösningen finns! Säkerställ din leveranskedja med rätt temperatur för alla vaccin och stor geografisk spridning.

Med våra transportboxar och stationära vaccinfrysar kan vi trygga samtliga doser till slutanvändaren. De vaccin som ska skydda befolkningen från att insjukna i covid-19 kräver frys- eller kylförvaring och distribution till både städer och glesbygd. Sverige har säkrat tillgången på vaccin från tre parter; Pfizer, Moderna och Astra Zeneca. Att förvara och transportera de mängder vaccin som väntas komma ställer krav på bl.a. frysförvaring och smidiga transportlösningar i -20C till -70C, beroende på vilket vaccin som skall hanteras.

Hett Tech har både lågtemperaturfrysar och transportboxar som rymmer från några hundra doser upp till närmare 60 000 doser per enhet. Det motsvarar omfattningen hos svenska kommuners befolkningstal samtidigt som enheterna också är anpassade för transport över geografiskt stora områden. Transportboxarna klarar -70C upp till tio dagar och rymmer till exempel 5 000 Pfizer doser per box. De stationära lågtempfrysarna kan regleras mellan -20C till -86C och kan därmed flexibelt anpassas för såväl Pfizers eller Modernas vaccin.

Transportbox RCW25 - transportbox som klarar -70C i upp till 10 dagar med torris 
En box som är anpassad efter Pfizers vaccinlådor utan ompackning. En transportbox rymmer närmare 5000 doser inklusive torris.

Lågtemperaturfrys U201 och U701 - stationär frys med hög flexibilitet 
Vaccinfrysar som rymmer upp till 56 000 doser. Denna typ av frys kan dessutom regleras från -20C ned till -86C. Det ger en unik flexibilitet att kunna hantera doser från både Pfizer och Moderna i samma frys.

 

Säkerställ tillgången på dina transportboxar och lågtemperaturfrysar Nu!:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

010-207 10 15

 

 


 

Nya serviceavtal med världsledande aktörer på plats!

Hettechs systerbolag LabTek, har nyligen tecknat avtal med en av världens största medicintekniska leverantörer på laboratorieutrustning.

- Nu har vi tecknat ett samarbetsavtal med en av världens största leverantörer på laboratorieutrustning, och vi kommer att i första hand att serva kyl och frys ner till -150C, autoklaver, inkubatorer och centrifuger. Men med detta samarbete kan vi också erbjuda vågservice upp till 35kg, berättar Peter Gullbrandz Servicechef på LabTek. 

LabTek som utför kvalitetssäkrad service i enlighet med Arbetsmiljöverkets rekommendationer där spårbar mätutrustning med kalibreringsbevis används, utgår ifrån kontoren i Stockholm och Göteborg, där fabriksutbildade serviceingenjörer tar hand om akut- och avtalsservice.

Vi erbjuder olika nivåer på teknisk service allt ifrån garantiservice till förebyggande underhållsservice och akutservice. Förebyggande underhållsservice säkrar driften och ökar livslängden på produkten. Vi servar de flesta förekommande märken på den svenska marknaden – inte enbart vår egna. Med FU-service blir även ekonomin säkrare eftersom avskrivningar och framtida investeringar kan planeras i god tid.

TEL service

Våra kunder ger oss gott betyg och känner sig säkra med vår snabba respons och tillgången till vår expertis och akutservice.                        

Ring 010-207 10 15 och vi berättar mer.

 


 

NYHETER i portföljen. Vi välkomnar produktsortimentet på autoklaver - apparatur för sterilisering från HMC Europe. 

HMC Europe tillverkar apparatur för sterilisering av labbutrustning och inventarier för mikrobiologi. Det finns både små bordsmodeller och stora golvstående modeller, helt enkelt något för alla era behov. Du hittar produkterna under rubriken Autoklaver i vårt produktsortiment:  Klicka här.

 

 


 

När du köper nya frysar och kylar från oss är du säker på att följa det nya MDR-direktivet 2017/245

B Medical Systems frysar och kylar för blod och plasma uppfyller Nya MDR direktivet 2017/245 och som är obligatoriskt för den här typen av produkter. Vänligen läs mer om det nya direktivet i länken. Kontakta oss för mer information om Hettechs utbud på frysar och kylar och service. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Läs PDF.

 


 

Minska blödningar och adherenser med 4DRYFIELD®PH

 4DryField® PH är en engångsprodukt som åstadkommer hemostas (blodstillning) och till stor del förhindrar att adherenser (sammanväxningar av ärrvävnad) bildas med en enda applikation i ett brett spektrum av olika operationer.  Vi har en stor ”operationsskuld”, orsakad av omställningen på landets operationssalar med anledning av covid-19, som uppgår till närmare 160,000 operationer som nu ska genomföras samtidigt som det normala antalet operationer också förväntas fortskrida. Här kan 4DryField® PH minska risken för komplikationer, det vill säga motverka att små sipprande blödningar och adherenser uppkommer som en följd av operationerna. Vi har produkterna, Kontakta oss: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0703-789 730

 


 

Hallands sjukhus Varberg har tecknat serviceavtal på blodpåsecentrifuger

Nästa serviceavtal är klart! Vi på Hettech har i dagarna tecknat avtal med Hallands sjukhus i Varberg gällande service på blodpåsecentrifuger. Vi är glada att kunna hjälpa allt fler med kvalitetsmässig och kundnära service. 

- Det här visar att vi gör rätt saker, att vi lägger stor tid på kvalitet och att underlätta för dem som tar hand om provresultaten, testerna och patienterna, nämligen vård- och laboratoriepersonal i hela landet., säger Hans Nilsson vd på Hettech AB.

 

 

 


  

Nytt serviceavtal! SYNLAB Medilab har tecknat avtal med Hett Tech om service på samtliga laboratorier i landet

 

Serviceavtal med SYNLAB Medilab/SYNLAB Sverige AB är nyligen tecknat och klart. För Synlab Medilab servar Hett Tech centrifuger, kylar och frysar, inkubatorer, CO2-inkubatorer och AC-anläggningar. Synlab Medilab är en av Sveriges största leverantörer av laboratoriemedicinska tjänster inom klinisk kemi, immunologi, mikrobiologi samt patologi och cytologi. Med förvärvet av Aleris Medilab under 2019 utökade Synlab Group sin verksamhet inom medilab markant. Företaget har 14 anläggningar med centrallaboratorium i Täby och tolv närlaboratorier i Storstockholm och ett i Uppsala. Under 2018 utförde SYNLAB Medilab upp emot 7 miljoner analyser.

 

 


 

Fullserviceavtal med Mikrobiologen på Akademiska i Uppsala klart 

 

Mikrobiologen på Akademiska sjukhuset i Uppsala har tecknat fullserviceavtal med Hett Tech AB på Autoplak. DxM Autoplak System som möter marknaden med en automatiserad lösning för mikrobiologiska behandlingar, är framtaget av spanska SENER Ingenieria y Sistemas. Hett Tech har leverantörsavtal med Beckman Coulter på produkten. Avtalet med Mikrobiologen på Akademiska i Uppsala innebär att Hett Tech AB nu har serviceavtal på samtliga Autoplak i Sverige.

 


 

Aerobiotix renar luften från virus, covid-19 inkluderat

Som enda svenska agentur erbjuder Hettech Medical ett luftreningssystem som även filtrerar viruspartiklar. Med dagens covid-19 är detta produkten som kan skydda dina miljöer där många människor behöver vistas.

Aerobiotix är ett USA-baserat företag. Över 100 sjukhus världen över använder Illuvia. Illuvia är ett luftfiltreringssystem som recirkulerar och dekontaminerar luften genom ett dagsfilter, ett hepafilter och ett patenterat filter – Crystalline-UVC Technology – som tillsammans renar luften från virus till 100%..

- Detta är produkten som kan skydda miljöer och rädda många verksamheter under en tid när vi är hårt pressade av coronaviruset, inte minst, säger Peter Andersson på Hettech Medical.

 

 

 Kontakta oss för mer information:

Peter Andersson, produktchef Hettech Medical
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
0703-789730

Hans Nilsson, vd Hettech AB 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  
0708-330344

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
010-2071015

 


 

Nytt serviceavtal! Region Västernorrland har i dagarna tecknat ett omfattande avtal med Hett Tech gällande service och installation av blodpåsecentrifuger och inkubatorer.

 

Hett Tech breddar sin portfölj av serviceavtal. - Vi är väldigt måna om att få till den här typen av större samarbeten, då det ger både oss och kunden de bästa förutsättningar till en långsiktigt hållbar produkt och tjänst, säger Hans Nilsson, vd på Hett Tech AB.

När hållbar innovation och säkerhet går före allt annat, är Hett Tech svaret på vad hög kompetens och insikt i att vara en del av lösningen, betyder för den svenska medtechmarknaden. Med lång erfarenhet och mycket goda relationer till olika distributörer världen över besitter Hett Tech unika värden, viktiga för framtidens vård och framtidens samhällsekonomi. - Vi tar fortsatt stadiga kliv mot att vara nummer ett på att leverera marknadens främsta produkter och tjänster i en industrisektor där detta är en förutsättning för en effektiv vård och omsorg, fortsätter Hans.

 

 

Region Västernorrlands vision är Liv, hälsa och hållbar utveckling i VästernorrlandRegionen bidrar till en god livskvalitet för länets ca 246 000 invånare genom hälso- och sjukvård som ges med hög kvalitet och är effektiv, samt insatser för tillväxt, utbildning, kultur och forskning. Länet omfattar sju kommuner. (Källa: rvn.se)

 


 

Peter Andersson ger Hettech Medical marknadsledande kompetens inom medicinteknik för operationsprodukter

Hettech Medical är en nystartad gren inom Hettech AB verksamt sedan nyåret 2020. Ett affärsområde med en offensiv idé att erbjuda hög kvalitet till bra pris, på medicintekniska produkter till både offentliga och privata sjukvårdsgivare.

– Vi utmanar marknadspriserna för högkvalitativa kliniska och tekniska lösningar i väl etablerade produktsortiment, säger Peter Andersson som är produktchef på Hettech Medical. Vi tror på att hög kvalitet inte alltid nödvändigtvis måste stå i relation till höga priser.

Kunden, läkarna, det vill säga de som brukar operationsprodukterna står i centrum hela tiden.

– Kunden skall känna att den alltid, oavsett dag och tid, kan lyfta luren och kontakta oss med sin fråga. Leveransprecision och utbildning på produkterna tillsammans med service och uppföljning är vad Hettech Medical ger sina kunder. Den offentliga sektorn är i dagsläget störst men den privata sektorn växer med kraft av försäkringsbolag och andra privata aktörer i ryggen. Produkterna finns inom området operation i form av instrument, implantat och sårvårdsprodukter. Det här är en bred och hårt konkurrensutsatt bransch. Hög kompetens och lång erfarenhet av att möta och till och med arbeta vid sidan om läkarna på respektive produktområde, blir avgörande faktorer för de företag som får möjlighet att slå sig in på marknaden. Lika viktigt är det med tillgången på högkvalitativa produkter som konkurrerar prismässigt, och som dessutom klarar de allt högre medicintekniska kraven som ställs på både tillverkarna och deras distributörer. Här tror bolaget på att vara selektiva i urvalet av samarbetspartners.

Peter A Andersson

”Vi har marknadsledande kompetens inom medicinsk teknik, implantat och operationsprodukter”

Från och med maj i år kommer nya direktiv för den medicintekniska marknaden. Hettech Medical är väl förberedda.  – Vi vet att det är avgörande att leverantörerna klarar de nya direktiven, som gäller från maj 2020, för att vi skall kunna konkurrera och delta i de regionala upphandlingarna på produktområdena. De samarbetspartner vi jobbar med uppfyller dessa direktiv, fortsätter Peter. Hettech Medical tillgodoser de nya hårdare kraven från marknaden genom tillgången på både specifik utbildning, kunskaper och många års erfarenhet av både tillverkning och testning i operationssalar jämte kirurgerna. Affärsidén i företaget som helhet bygger på att erbjuda kvalitet, säkerhet och hög servicegrad i kombination med en bra prisbild.

”De samarbetspartner vi jobbar med uppfyller de nya direktiven som börjar gälla i maj”

Personliga relationer är en insikt som Hettech AB har som sitt starkaste komplement till kunskap, kvalitet och erfarenheter. Kunden ska själv vilja, och välja, att köpa sina produkter av företaget. Värvningen av Peter Andersson, som har mer än 26 års erfarenhet av medicinsk teknik och operationsprodukter, är strategisk. Peter har alltid arbetat med att bygga sina relationer på långsiktig och förtroendegivande grund. Efter 10 år som polis tog han vägen via försäkringsbranschen till den svenska och nordiska medtechsektorn. Idag har Peter mer än 26 års erfarenhet inom densamma och i synnerhet på operationsprodukter i olika produktområden. Med flertalet utbildningar i operationsteknik och strategisk planering i bagaget har han haft roller som produkt-, försäljnings- och marknadschef samt vd för flertalet medtechbolag.  – Min bakgrund har gett mig en unik kompetens för sjukvårdsmarknadens funktion och bidrag till samhällsnyttan, på nordisk nivå. Jag har tillbringat mycket tid att stå steriltvättad med kirurgen vid operationsbordet och assisterat.

”Jag har tillbringat mycket tid att stå steriltvättad med kirurgen vid operationsbordet och assisterat”

Hettech Medical arbetar för närvarande med att bygga en stabil verksamhet i Sverige och har planer på att etablera produkter även på nordisk nivå i framtiden. – Vi har en god geografisk täckning i hela landet, att vi utgår från Mälardalen ger oss till exempel en strategisk närhet till de flesta större sjukhus i Mellansverige, säger Peter. På fritiden umgås han och hustrun med familjens vänner och barn och barnbarn. Gärna så mycket som möjligt i fritidshuset på Öland.

Möt Peter Andersson och Hettech Medical genom att ta kontakt med oss. Följ oss på Linkedin och Facebook och anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

www.hettech.se/medical

Vi finns på Facebook och Linkedin under Hett Tech AB

 


Nytt hos Hettech! Affärsområdet Medical har unik kompetens och erfarenhet på medicinteknik för implantat och operationsprodukter

Hettech Medical är ett nytt affärsområde hos oss på Hettech AB. Vi erbjuder från och med 1 januari i år distribution av produkter inom medicinsk teknik såsom exempelvis implantat och operationsprodukter. Hettech har byggt hela sin företagsstruktur på personlig kompetens och personligt omdöme. Det sätter oss i en position att leverera en trygg, kostnadseffektiv och kvalitetsmässigt säker tjänst mot våra kunder och samarbetspartner. Vår senaste utveckling är härmed affärsområdet Medical. Med lång erfarenhet och goda insikter inom området är Peter Andersson en taktisk rekrytering i rollen som produktchef för Hettech Medical. Peter presenteras inom kort under Nyheter här på vår webb.

Bland våra första avtalade leverantörer möter ni PlantTec Medical och VHMed.

logo1

PlantTec Medical GmbH är specialiserade på forskning, utveckling och produktion av innovativ medicinteknisk utrustning, baserade på råvaror från naturen. Vi använder oss särskilt av deras innovativa medicintekniska produkt: 

4DRYFIELD®PH

 4DryField® PH är en engångsprodukt som åstadkommer hemostas och till stor del förhindrar att adherenser bildas i en enda applikation. 4DryField® PH är en innovativ medicinteknisk produkt som kan användas för att motverka adherenser och förebygga hemostas i ett brett spektrum av olika operationer. Produkten är helt biologisk och inget ämne av människa eller djur finns i produkten. Mycket enkel och effektiv att använda både vid öppna eller laparoskopiska operationer.

Snabbt, enkelt och kostnadseffektivt. Gå in på PlantTec hemsida för mer och detaljerad information.

 

VHMed logo

VHMed är en av våra avtalade partner med högkvalitativa produkter för miniinvasiv kirurgi i sin portfölj. Vi erbjuder VHMed:s instrument och troakarer från 3mm och uppåt. De laparoskopiska saxarna med ”surecut technology” ger den skärpa alla kirurger önskar fanns vid varje operation. Det finns instrument som är vinklingsbara och ger nya möjligheter för åtkomst. Även preparatpåsar och spolsystem till hög kvalitet ingår i vårt sortiment. Generellt är detta produkter till mycket bra priser, vilket ger att hög kvalitet inte nödvändigtvis måste kosta mycket pengar.

Vill du veta mer om Hettech Medical och våra möjligheter att hjälpa dig?

Gå in på vår sida för Medical eller kontakta oss för mer information om tjänster och produkter:

Peter Andersson

Mobil 0703-789730

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 


 

USÖ lägger ny stororder på fler frysar

De nya plasmafrysarna som Universitetssjukhuset i Örebro har köpt in kommer från B Medical Systems och rymmer mer och bidrar också till en bättre kapacitet. Läs mer om vår första storleverans längre ned i nyhetsflödet.

Plasmafrys BMedical F701 Closed


 

Vi servar Unilabs alla sajter i Sverige

Under januari har Hettech påbörjat det nytecknade serviceavtalet för Unilabs alla sajter i Sverige. Avtalet gäller service på laboratorieutrustning på bland annat vårdcentraler och teknisk service på alla laboratorieprodukter. 

 

Unilabs logo

"Unilabs erbjuder tjänster inom laboratoriemedicin och bild- och funktionsdiagnostik till öppen och sluten sjukvård. Våra tjänster kännetecknas av hög kvalitet, säkerhet och service. "

 

Laboratoriemedicinska analyser och bild- och funktionsdiagnostik har en avgörande betydelse vid diagnostik, uppföljning och behandling av patienter. Unilabs enheter fungerar som en integrerad länk i vårdkedjan. Uppdragsgivare har Unilabs inom både öppen och sluten vård inom såväl offentlig som privat sektor. (www.unilabs.se)

 


 

Är du vår nya kollega?

Förtroendet för oss ökar och vi behöver fler stjärnor till vårt arbetslag. Är du en lagspelare som vill vara med oss på resan till att bli ett av Sveriges bästa serviceteam inom medicinteknisk laboratorieutrustning. Vi söker kompetenta servicekniker och personligheter som kan tillföra ytterligare färdigheter till ett redan starkt team. Ansök genom att skicka ditt cv med ett personligt brev till Hans Nilsson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. eller till Peter Gullbrandz på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

dreamstime s 117727579 servicetekniker small

 


Nya plasmafrysar till transfusionsmedicin på Universitetssjukhuset Örebro

Hett Tech levererar nya plasmafrysar (-40C) till transfusionsmedicins nya lokaler på Örebro Universitetssjukhus. Bakgrunden till nybeställningen av den senaste teknikens frysar är både att sjukhuset har nya lokaler men också att f-gasförordningen som trädde i kraft redan 2015 skärps ytterligare per den 1 januari 2020. Mer om f-gasförordningen kan ni läsa i nästa artikel nedan.

De nya plasmafrysarna som Universitetssjukhuset i Örebro har köpt in kommer från B Medical Systems och rymmer mer och bidrar också till en bättre kapacitet.

 Örebro Universitetssjukhu4s

 Plasmafrys F701 från B Medical SystemsPlasmafrys F701 från B Medical Systems


 

Har du utrustning som styr temperaturer? Hur väl känner du i så fall till f-gasförordningen? Så här påverkas dina framtida inköp och service av utrustning.

Långt ifrån alla beställare och inköpare känner till att det finns en f-gasförordning. Från och med den 1 januari 2020 skärps förordningen och har därför på sikt inverkan på besluten om inköp och service av apparatur, som på något sätt styr och reglerar temperaturer.

Den nya f-gasförordningen syftar till att sänka utsläppen av f-gaser med två tredjedelar till 2030 i förhållande till 2015 års nivåer. 2015 stod f-gaserna för ungefär 2% av EU utsläpp av växthusgaser. Sedan 1990 har dock utsläppen från f-gaser ökat med 60% inom EU medan utsläpp från övriga växthusgaser har sjunkit. Idag jobbar forskare och företag på att ta fram alternativa köldmedium, och där ligger vi i Sverige långt framme i utvecklingen.

”Om du har värmepumpar, kyl- eller frysutrustning som innehåller köldmedium i din verksamhet är svaret med största sannolikhet, att du snart kommer att påverkas av förordningen”.

F-gaser är en del av de gaser som i dagligt tal kallas för köldmedium och som finns i alla de apparater som på något sätt styr temperaturer, i exempelvis kylar, frysar, klimatskåp och kylrum. Begränsningarna i förordningen är utformade så att den sätter ett tak för hur mycket Koldioxidekvivalenter (CO2e) som får tillverkas, säljas eller nyinstalleras per år, beroende på i vilket led av kedjan man befinner sig på. CO2e är ett värde som räknas fram för att kunna jämföra olika gasers miljöpåverkan.

Källor och mer information om f-gaser och köldmedieförordningen finns på följande sidor:

www.alltomfgas.se
www.naturvardsverket.se
www.riksdagen.se

Vår rekommendation.

Successivt begränsas försäljningen av f-gaser i EU och köldmedier som har hög miljöpåverkan kommer att förbjudas vid nyinstallation och service. Som kund påverkas ni beroende på hur stort CO2e-värde ni kommer upp i totalt. Ni kanske kan komma att behöva göra inköp av utrustning som de nya reglerna kräver. Antalet årskontroller kan komma att öka från 1 gång per år till 2 eller fler gånger per år. Vid omställningen till alternativa köldmedier är det därför bra att känna till att de serviceföretag ni anlitar vid till exempel ett kylkompressorbyte, kommer att ha sinande tillgång till en del köldmedier då en del av dem kommer att förbjudas medan andra till och med försvinner helt från marknaden.

Vi rekommenderar att ni inventerar och gör en lista med aggregat och anläggningar, köldmedietyp och köldmediemängd. Kontrollera sedan hur många av köldmedierna ni har som inkluderas av förordningen, räkna ut CO2e-värdet på dem. Därefter kan ni fatta beslut om eventuella åtgärder.


Årlig rapportering

  • Årsrapport skall lämnas in till miljönämnden tidigast den 1 januari och senast den 31 mars varje efterföljande år för stationära anläggningar eller mobil utrustning som innehåller en sammanlagd köldmediemängd på minst 14 ton koldioxidekvivalenter. Endast aggregat med en köldmediemängd på minst 5 ton koldioxidekvivalenter eller mer ska inkluderas.
  • Årsrapporten skall omfatta föregående kalenderår. Om det på samma fastighet finns flera utrustningar (aggregat) med samma operatör så bildar utrustningarna tillsammans en anläggning. Rapporten ska vara signerad av operatören. Årsrapporten skickas till Miljöförvaltningen.
  • Det kan hända att Miljöförvaltningen tar ut en avgift för granskning av årsrapporter.

 

 


 

Här såg ni oss i höstas - Vi ses ånyo i vår!

Vårmöte Klinisk Kemi 10 - 12 september Västerås

Linköpingsdagarna 24 - 25 september

Medicin Teknik MT - dagarna 1 - 3 oktober Linköping

Bioscience 7 november Aula Medica Karolinska Institutet

Vi är ofta ute och träffar våra kunder och samarbetspartner på olika konferenser och utställningar.
Dessa besökte vi under hösten. Vi ses till våren 2020!

Varmt välkommen!

 


 

hans2 nyheter

 


Hett Tech ny utmanare på den svenska medtechmarknaden

I tuff konkurrens startar bolaget sin verksamhet som erbjuder laboratorieutrustning, service och hög kompetens. Hans Nilsson, vd och grundare vill ta företaget till främsta marknadsposition.

"Vi är ett nytt modernt företag med inriktning på laboratorieverksamhet i första hand. Vi som är Hettech har varit med och kan det här. Vi ska vara no1", säger Hans.

När hållbar innovation och säkerhet går före allt annat, är Hett Tech svaret på vad hög kompetens och insikt i att vara en del av lösningen, betyder för den svenska medtechmarknaden. Med lång erfarenhet och mycket goda relationer till olika distributörer världen över besitter Hett Tech unika värden, viktiga för framtidens vård och framtidens samhällsekonomi.

"Jag ser verkligen fram emot att på nytt få leverera marknadens främsta produkter och tjänster i en industrisektor där detta är en förutsättning för en effektiv vård och omsorg," fortsätter Hans.

Med sin roll på marknaden bidrar Hett Tech till att förbättra och utveckla befintlig teknologi. Företaget är verksamt och i produktion sedan den 1 juli. Både Hans Nilsson och Peter Gullbrandz som arbetar på Labtek Sverige AB är kända profiler i branschen och Hans var tidigare vd och grundare till Hettich Labinstrument AB.

Hett Tech AB är ett distributions- och serviceföretag på den svenska medtechscenen. Företaget tillhandahåller laboratorieutrustning, kompetens och tjänster till företag och organisationer inom svensk sjukvård och industri. Tillsammans med välkända och ledande leverantörer i Sverige och världen sätts fokus på kontinuitet, hög tillgänglighet och marknadsnärvaro.

 


Kontakta oss om hur kan vi hjälpa dig eller om ni bara har frågor?
Fyll i formuläret med hur vi kan hjälpa och vi återkommer så fort vi kan

Hett Tech AB erbjuder endast produkter framtagna i ISO-certifierade processer.
SCAB_ISO_9001_Sve_RGB.png    SCAB_ISO_14001_Sve_RGB.png
Våra produkter är CE-märkta och uppfyller EU-krav.

boecominilogo